Új sorozat! – Pizza szerdák

Vállalati pizza-ebédTegnap zseniális ötlete támadt a főnökömnek: építsük a közösséget, ebédeljünk együtt. Mivel a grillezés korai sötétedés miatt kilőve, a pizzarendelés ötlete mentette meg a napot. Ez aztán annyira sikeres projektnek bizonyult, hogy bevezetjük havi rendszerességgel. Mivel meg akarjuk találni Vásárhely legjobb pizzáját, és a legjobb ugye mindenképp szubjektív megítélés tárgya, mostantól mindig másik helyről rendelünk, ezért remélhetőleg előbb-utóbb jó képet tudunk majd alkotni az általános kínálatról. Én pedig úgy tervezem, hogy beszámolok minden alkalommal. Lehet kommentelni személyes tapasztalatokkal.

A tegnap a Rapid Pizzával kezdtük, mert a srácok többségének mindegy volt, hogy honnan rendelünk, aki pedig véleményt formált, az emellett szavazott. Én megmondom őszintén, hogy nem igazán tudok hozzászólni, mert nagyon régen nem rendeltünk otthonra pizzát. Általában kihasználjuk az alkalmat és kilépünk valamerre enni, ha már végképp nagyon kívánjuk. Vagy ráveszem Anyukámat, hogy süssön, mert akárhányat próbálunk a következő hónapokban, előre megmondom, hogy az övénél jobb egy sem lesz. Amúgy pedig az eddigi legjobb pizzázós pizzát a La Teo-ban ettük, de ez megint mind zárójel. ketchup-technológia

A Rapid Pizzáról én is jókat hallottam, és úgy emlékszem, hogy egyszer valakinél valahol ettem is már általuk szállított óriási dupla-sajtos hihetetlenül finom pizzát. A futár a dobozokat speckó táskákban hozta, ezért még jó melegen érkezett az ebédünk. Én a Ricotta nevű pizzájuk klasszikus verziójáról tudok leginkább nyilatkozni, mert azt rendeltem. Nem mondom, hogy rossz volt vagy nem lehetett megenni, mert igenis jól esett. Meleg volt és jó íze volt. De egyáltalán nem volt különleges. A sonka is és kukorica is nagyon kevés volt rajta, a tejföl alig látszott, a fokhagyma (szerencsére?) nem is érződött, a széle száraz volt és üres és igénytelenül négybe vágva fura méretű szeletek formájában feküdt a dobozban. A pozitívum, hogy a kiszállított szószok nagyon finomak voltak, amolyan valószínűleg helyileg fűszerezett fajta, bár a srácok szerint a pikáns nem volt elég csípős (az én szemem majd kiszökött). A fokhagymás szósz sem volt ugyan elég fokhagymás (ismét mondom, szerencsére?), de finom volt az biztos.

Összefoglalásul igazi élmény volt így együtt egy asztal körül ebédelni, beszélgetni, pizzadoboztartó háromlábúakból tornyot rakni és végre egyszer nem a gép előtt magányosan kajálni. Köszönöm!

u.i. Ha tudsz tuti finom pizzát készítő helyet Vásárhelyen, szívesen vesszük a tippeket!

Hírdetés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.