Újra Brian Tracy

Ekkor:

Brian Tracy Live Stream from BucharestTényleg nem álltam be semmilyen szektába. Hallanod kellett volna a szemináriumot, akkor te is el lennél ragadtatva. Ma akkora mázlim volt, hogy megnézhettem élő internetes közvetítésben a bukaresti előadását is. Ugyanaz volt a vázlat, ugyanaz volt a gondolatmenet és az ötletek nagy része, mégis kicsit másképp mondta, más történetekkel és néhol jobban, néhol kevésbé kibővítve, úgyhogy még most is volt bőven jegyzetelni valóm. Nem unatkoztam másodszor sem. Sőt, megragadták a figyelmem egészen új dolgok is. El is jutottam egy következtetéshez, melyet gondoltam, hogy megosztok veled.

Idehaza az emberek állami munkahelyekről álmodoznak. Romániában hivatalnoknak lenni jó csak igazán. Egész nap nézel ki a fejedből, aztán hónap végén csurran-cseppen a fizetés és a sok (pár éve azért mégis jelentősen megcsappant) bónusz és kedvezmény. Biztos munkahely, onnan végképp senki nem fog kirobbantani. Ahogy mondani szokták, el vagy intézve egy életre.

Bevallom, hogy egy időben még az én fejemben is megfordult, hogy miért nem választottam valami közadminisztrációs szakot az egyetemen. Most milyen jól tologathatnám valahol az aktákat. Nyilván rosszkor születtem rossz helyen, mert magyar embereket nem szoktak ilyen helyre alkalmazni, másrészt pedig pont abban az évben fagyasztották be örökre az állásokat, amikor én kikerültem az egyetemről, tehát ebben az égészben végül is az égvilágon semmi bánni való nincs.

Ugyanakkor Brian Tracy senkiről rosszat nem mondott, mindenkit biztatott, hogy bármire képesek vagyunk, rengeteget fejlődhetünk, lépegethetünk szépen felfele a ranglétrán és csak rajtunk múlik, hogy mi a határ. Az egyetlen csoport, akikről szánakozva beszélt az éppen a közalkalmazottaké. Azt mondta, hogy ha a Kormánynak (Government) dolgozol, akkor nincs reményed. Ott ugyanis meg van előre szabva a nem túl magas fizetés, és abból a körből nincs ahogy kitörj. A fizetésed megduplázása is csak álom marad, a tízszereséről jobb nem is beszélni. Most először életemben igazán értékelem, hogy nem vagyok postás vagy vasutas vagy egyéb a fizetését az államkasszából kapó szakma jeles képviselője. Ha valamikor bántad volna hogy te sem az lettél, ne tedd. Tudnod kell, hogy a határ pont emiatt a csillagos ég. 🙂

Hírdetés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.