Amerikai csokis mandulás keksz recept

Amerikai csokis mandulás kekszA terhességem utolsó heteiben addig-addig kívántam ezt a kekszet, hogy egyszer csak megsütöttük Pocokkal. Tökéletes lett. Jobb, mint amilyen ízt a számban éreztem korábban. Valami hasonló kapható amúgy a McCafé-ban (igen, végre Vásárhelyen is nyílt egy!!!), de az csokis csokival és 5 lej egy darab belőle. Szóval a home made verzió sokkal vonzóbbnak tűnt főleg, hogy tényleg nem nagy dolog megsütni. Végül nagy részét elküldtük az oviba a karácsonyi vásárra eladásra. Jól járt, aki megkaparintotta. 😉 Mindenki másnak íme a recept!

Hozzávalók (18-20 darabhoz): 

  • 20 dkg liszt
  • egy csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg puha vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg apróra vágott mandula (vagy dió vagy mogyoró)
  • 10 dkg apróra vágott étcsoki – minél keserűbb, annál jobb 🙂
  • csipet só

Elkészítés:

Minden hozzávalót keverj össze egy tálban, majd forgasd bele a mandulát és csokit is. Sütőpapírral kibélelt tepsire púpozz halmocskákat a tésztából. Fontos, hogy relatíve messze legyenek egymástól (én kilencet tettem egy nagy tepsibe), mert amint olvad sütés közben a vaj, a kekszek jól szétterülnek és szép nagyok és laposak lesznek, ahogy az illik. 😉 200 fokos sütőben 12 perc alatt süsd készre őket. A legjobb, ha rácson hagyod kihűlni. Napokig finom. Teához, forró csokihoz, kávéhoz tökéletes! És még Pocok is szereti, ami garancia arra, hogy tényleg érdemes megsütni.

Hírdetés

2 hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.