A Krónikában olvastam és a héten egyik nap tényleg úgy voltam, hogy jó lenne valami süti, de azonnal. Ezért kipróbáltam. A legjobb benne, hogy úgy van elrejtve az alma, hogy egyáltalán nem jönnek rá a gyerekek, hogy mit esznek és ez nálunk igen nagy szempont. Egy kicsi tepsire való az adag.
Hozzávalók:
- 4 db közepes alma, megpucolva, a reszelő nagy fokán lereszelve
- 3 db tojás
- 2 kk őrölt fahéj (de én legközelebb többet teszek bele, mert alig érződött pedig szeretjük)
- 1 bögre (3 dl) liszt (réteslisztet írt, én teljes kiőrlésű tönkölyből csináltam, és úgy is felnőtt és finom lett)
- 1 bögre (3 dl) barna cukor – szerintem túl édes lett a végén a süti, lehet az almától is függ, de legközelebb maximum két decinyit teszek bele
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A sütőt melegítsd elő 170 fokra, egy kicsi tepsibe tegyél sütőpapírt (vagy vajjal és liszttel készítsd elő sütéshez). Keverd össze a hozzávalókat (a sütőporral elegyített lisztet hagyd utoljára), majd töltsd bele az egészet a tepsibe és süsd készre fél óra alatt. A tetejét porcukorral lehet díszíteni. Nagyon tetszik ebben a receptben, hogy nem kell hozzá zsiradék (olaj, vaj…). Kicsit szkeptikus voltam az állagát illetően, de szerintem a reszelt alma adja meg neki a kellő nedvességet és lazaságot. Legközelebb azt hiszem, szórok a tésztába étcsokidarabkákat is. Attól még kelendőbb lesz a gyerekek körében.