Chocolate Crinkles recept

crinklesCsokis keksz. Nagyon szép és nagyon finom. Sok változat létezik a neten, én olyat választottam, amibe igazi csokoládé jár. A kollégáknak készítettem el búcsú-kávézásra és sok dicséretet bezsebelt, ezért ezennel előléptetem családi receptté. Némi gyakorlattal mind szebbek és jobbak lesznek majd. Érdemes kipróbálni, mert nagyon egyszerű de látványos.

Hozzávalók kb 30 darabhoz:

  • 20 dkg (ét)csoki
  • 6 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • némi vanília aroma
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • plusz kristálycukor és porcukor a hempergetéshez

Olvaszd össze gőz fölött a csokit a vajjal. Hagy szobahőmérsékletűre hűlni majd keverd hozzá a tojásokat, a cukrot, a vaníliát, végül a liszttel összeforgatott sütőport. 2-3 órát pihentesd hűtőben. Nálam nagyon bevált az egyik este összekutyulom, másnap megsütöm módszer. A tésztája amúgy fagyasztható is. Amikor lehűlt és már jó kemény, formálj belőle kisebb diónyi gombócokat, forgasd meg őket előbb kristály- majd porcukorban és sütőpapírral bélélt tepsiben 12 perc alatt süsd készre 180 fokon. Dobozban eláll, ha nem fogy el még langyosan. 🙂 A nevét a díszes repedésekről kapta, melyek sütés közben keletkeznek a cukorrétegen. Akár karácsonyi süteményként is megállja a helyét és remek ajándék is lehet belőle, mert jól szállítható, csomagolható.

Hírdetés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.