Ajándék – magamnak

Mióta kiköltöztünk Osloba, hullámokban tör rám a nosztalgikus honvágy. Azzal például, hogy Petőfi Rádiót hallgatok egész nap, nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy jót vagy rosszat teszek a hangulatomnak. A zenéjük minden esetre egészen jó és miért is ne akarnám élő időben tudni, hogy dugó van a Béka utcában?

Próbálok persze mindenbe kapaszkodni, ami magyar: leveleket írok, barátokkal beszélgetek online, amennyit csak lehet, magyarul olvasok, még néhány keresztrejtvényes kiadványt is sikerült becsempészni költözéskor a könyvek közé, bár arra azért a legritkább esetekben van időnk, hogy csak úgy ücsörögjünk s törjük a fejünket.

Otthon rendszeres magazin-fogyasztóvá váltam a karantén beállta óta: egy Nőileg vagy egy Nők Lapja mindig kéznél volt a szombati kávé mellé. Ennek a szokásnak a hiányát nagyon hamar megéreztem. Elkezdtem nyomozni, hogy milyen módja lenne annak, hogy megrendeljem például Osloba a Nők Lapját s bár kétségtelen, hogy nem lehetetlen küldetés, azért túlságosan sok nulla volt ott az összeg végén, irracionálisan magas áron exportálják sajnos.

Ekkor jutott eszembe, hogy egy ideje ezek a magazinok elérhetők online verzióban is. A Nőigleget a weboldalukon keresztül lehet megrendelni, a magyarországi magazinoknak pedig nagyon jó gyűjtőhelye a Digitalstand oldala. A megrendelés és online fizetés mindkét esetben nagyon könnyű, a kiadványok valamivel olcsóbbak így, mintha megvennéd őket papíron (helyben, nem exportáron!), és tényleg hozzá tud az ember jutni a legaktuálisabb lapszámokhoz, melyeket megvehet egyesével, vagy elő is lehet fizetni rájuk bizonyos időszakra.

Nem szoktam magamnak karácsonyi ajándékokat venni, de ez most azt hiszem annak számít. Tapogatós-fajta ember lévén hiányzik persze a forgatható, nyomdaillatú kiadvány hangulata, és nincs is épp annyira kéznél a laptopon az újság mintha ott heverne a nappaliban a kisasztalon, de meggyőztem magam, hogy végül is az információ az, ami számít, az olvasás élménye megvan mindenképp online is és közben úgy érzem, hogy nem szakadtam el teljesen az otthoni dolgaimtól.

Neked melyik a kedvenc magazinod? Egyáltalán jut időd ilyen jellegű olvasásra? István otthon is angolul olvasta például a National Geographic-et, és hát hogy is mondjam… mázli. Azt nyilván meg lehet venni Osloban is, minden sarki újságostól.

Hírdetés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.