Street art Oslo

Meséltem arról, hogy milyen nagy tantusz esett le számomra aznap, amikor eszembe jutott a Tripadvisoron rákeresni az osloi látványosságokra. Onnan származott az ötlet, hogy végre, ittlétünk óta először, kinyitottak a múzeumok és rájöttem, hogy immár mi is lehetünk végre igazi turisták, mert lenne bőven, amit megnézni. Ehhez hasonló megvilágosodás ért szerdán, amikor rákerestem az “events Oslo” kulcssavakra a Googleban, mert rájöttem, hogy ha lenne bármilyen esemény vagy rendezvény, lévén hogy nem olvasunk norvég sajtót, sosem tudnánk róla, pedig most már olyan könnyített szabályok vannak érvényben, melyek lehetővé teszik akár a fesztivál-szerű programok megszervezését is. Így jutottam el a Visit Oslo hatnyelvű, nagyon átfogó és roppant naprakész weboldalára, ahol már mindjárt szombatra találtam is egy remek családi programot.

Kiderült, hogy a hétvégén zajlik a Løkka Lykke nevű, elsőízben megszervezett, de éves eseménynek kigondolt utcai művészeti fesztivál, melynek keretében műhelymunkákon kívül meghirdettek egy angol nyelven vezetett street art témájú városi sétát is. Izgalmasnak tűnt ez a lehetőség, mert végre volt egy “szervezett” indokunk arra, hogy elhagyjuk a házat. A gyerekeink közül az egyik tuti művészi pályára lép majd, ezért számára jó választás volt a program, a másikról pedig tudtuk, hogy témától függetlenül nagyon fogja unni a járkálást, de lefizettük fagyival és így végül is egészen civilizált módon tudtunk bekapcsolódni a sétába. Nagyon érdekes helyeken barangoltunk, a városnak ezen a részén nem is jártunk még, és olyan elrejtett kincseket tudtunk megfigyelni, melyeket jó eséllyel magunktól észre sem vettünk volna.

Alább megosztok néhány fotót, melyet a séta alkalmával készítettem, de melléjük kanyarítok további képeket is olyan utcai festményekről, melyeket a város különböző részein kaptam lencsevégre. Az a tervem, hogy a képek listáját egyre bővíteni fogom, valahányszor valami szépet látok valahol.

Mit gondolsz, a street art művészet vagy vandalizmus? Én hajlok az előbbi felé, főleg amikor ilyen szép dolgokat rejt egy eldugott, szürke fal.

Hírdetés

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.