Azért szeretem a kuszkuszt, amiért minden anya szereti a kuszkuszt – 2 perc alatt kész. Akkor szoktam ezt a látványra is csodás, ízre pedig összetett és finom salátát készíteni, amikor István nem ebédel itthon és a gyerekeknek valami olyat főztem, amit én nem feltétlenül ennék, viszont nem is akarok újabb egy órát vacakolni a konyhában csak azért, hogy magamnak is főzzek valamit. Hozzáadott bónusz, hogy ez a fogás hidegen is finom, előre elkészíthető, jól szállítható és ha nem ragaszkodsz a vegán ételekhez, akkor akár köretként is használható valamilyen hús mellé.
Hozzávalók:
- 10 dkg kuszkusz
- 1,5 dl zöldségleves vagy forralt sós víz
- 1 paprika (kb. 15 dkg)
- 1 szál zöldhagyma
- 2 kk paradicsomszósz
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek bor- vagy almaecet
- csilipehely, currypor, só, bors
A vizet vagy zöldséglevest forrald fel egy lábosban 1 kk curryporral, szórd bele a kuszkuszt és fedő alatt hagyd megpuhulni. Aprítsd fel a zöldségeket és keverd az elkészült kuszkuszhoz. Az öntethez a többi hozzávalót egy tálkában ízlés szerinti mennyiségben keverd össze majd forgasd a kuszkuszhoz. Kész!
A fenti hozzávalókból egy jókora, férfias adag étel készül – nekem eddig bármilyen éhes voltam, sosem sikerült egyből az egészet megenni. Ha köretnek használod, két személynek bőven elég. A zöldségek variálhatók, helyettesíthetők, az alapreceptet követve olyan salátát készíthetsz, amilyet kívánsz. A fűszerezés sincs kőbe vésve, én például rendszeresen kevesebb ecetet használok, de a csili is opcionális, ha nem rajongsz a csípős ízekért.