Tusenfryd – Halloween-i kalandok

Meséltem róla a nyáron, hogy Oslonak is van vidámparkja, bár kicsit kívül esik a városon. Első látogatásra vegyes élményeink voltak a hellyel kapcsolatban és úgy éreztük, hogy ár-érték arányban nem feltétlen kifizetődő a meglátogatása, mégis remek napot töltöttünk ott augusztusban. Mivel akkor mamával és apa nélkül látogattuk meg a parkot, és mivel Halloween-ra különleges izgalmakat reklámoztak Tusenfrydre, ráadásul nagy szükségünk volt valami élményt nyújtó vakációs programra, úgy döntöttünk, hogy adunk a parknak még egy esélyt.

Szerencsére sikerült az egy hetes őszi vakáció egyetlen nem esős napját kifogni erre a célra, így megfelelően réteges öltözködéssel az őszi időjárás nem állt a családi móka útjába. Másodjára már pontosan tudtuk, hogy ki mit szeret és mit nem, hogy hol érdemes sorban állni és hol nem, ráadásul az ünnepi díszlet ellenére azért nem jött annyi látogató, mint egy sima nyári vakációs hétköznapon, ezért sokkal több mindenre tudtunk sokkal többször felülni. Kisti hiányolta a strandot, mely nyilván ilyenkor zárva tart, de egyébként nagyon jól telt a napunk. Több kifejezetten Halloween-ra létrehozott attrakciót is ki lehetett próbálni a cukitól a nagyon félelmetesig egészen jól lefedték az igényeket szerintem. Ezen kívül a park telistele volt sütőtökökkel, pókhálókkal és mindenféle szezonális dekorációval. Ezúttal a büfében ebédeltünk, miután a hamburgerezővel a nyáron nem volt túl jó tapasztalatunk, de sajnos azt kell mondanom, hogy a kaja itt ha lehet még ízetlenebb, amolyan norvég-fűszerezésű volt. Az árak megfizethetők, de a minőséget figyelembe véve mégis azt kell mondanom, hogy jobban jár, aki otthonról hozza az ebédet. Arról nem is beszélve, hogy néha igen nagy sorokat is ki kell állni, míg az ember eljut a tálcákig vagy talál egy szabad asztalt. Ezt az időt talán érdemesebb inkább a hullámvasutakra szánni, ha már ott van az ember egy vidámpark közepén. Kisti viszont nyert egy Freia csokit, ami nagy családi esemény, mert mi nemigen szoktunk egyébként semmit nyerni.

Végkövetkeztetésképp elmondhatom, hogy nem hiszem, hogy máskor is visszatérünk majd és továbbra is úgy gondolom, hogy túl drága a belépőjegy, de ha Oslo környékén családi kalandra vágytok, egy látogatást (kivált a hullámvasút-rajongóknak) szerintem megér. Novembertől az időjárási viszonyok miatt zárva tartanak és a 2022-es szezon csak majd április végén kezdődik, ha minden jól megy.

Ízelítőül alább hagyok néhány fotót. Azt a csodálatos körhintát továbbra is hazavinném. 😀

Hírdetés

Egy hozzászólás Új írása

Hozzászólásod ide írhatod:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.