Torguka – Vásár Osloban

A Torguka egy olyan esemény volt, amelyről valamilyen csoda folytán az alig létező utcai plakátokból szereztünk tudomást. Mivel úgy értettük, hogy ez egy nagyobb méretű termelői vásár lesz, a lehetőségre azonnal lecsaptunk lévén, hogy Norvégiában nem léteznek a szó otthoni értelmében vett napipiacok. Ha valaki nagyobb, frissebb választékot akar zöldségből és gyümölcsből, mint ami a kisebb méretű élelmiszerüzletláncokban megvásárolható, akkor elmehet a bevándorló-negyedekben lévő keleti üzletekbe, mert ott általában minden (is) megtalálható, ráadásul jellemzően sokkal jobb áron. Ezzel együtt a piacolás érzése mai napig hiányérzetet kelt bennünk.

Mint kiderült, a Torguka nem a zöldségekről szól, hanem inkább nevezném otthoni mércével kézműves-vásárnak: házi sajt és gyümölcsjoghurt, zseniális házi lefse, melyhez még csak foghatót sem lehet a boltban kapni, gyümölcslevek, fafaragók, helyben készült ínycsiklandó ételek (a szarvasburgert azóta is emlegetjük), szappanok, nyers-vegán édességek, hentes- és halászpult, ruhajavító-műhely… a Youngstorget-i óriási tér telistele volt standokkal. Mindent végigkóstoltunk és végül sikerült néhány kincset is beszerezni. Mint ahogy az lenni szokott, a norvég házi vagy kézműves termékeknek is becsületes áruk van, de a vásár nagy népszerűségnek örvendett, sokan voltak kíváncsiak a minőségi, finom kínálatra. Nagyon örülök, hogy végre létrejöhetnek ehhez hasonló nagyobb tömegeket megmozdító események Osloban. Végre ismerkedni tudunk a város (majdnem) igazi arcával és ezt kifejezetten értékeljük!

Hozzászólásod ide írhatod:

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .